top of page
Search
  • laurentiustuparu

Academia Română de AUR


Vestea ca presedintele Academiei Romane Ioan Aurel Pop s-a delimitat in sfarsit de AUR, la scurt timp dupa Biserica Ortodoxa Romana, este imbucuratoare dupa gravele derapaje ale liderilor acestui partid care s-au remarcat in ultima perioada prin declaratii extremiste si antisemite.

Din pacate, aceasta pozitie nu este impartasita de toti colegii domnului Ioan Aurel Pop, unii dintre ei sustinand in mod direct AUR.

Este cazul domnului Radu Baltasiu, presedintele CESPE - Centrul European de Studii in Probleme Etnice al Academiei Romane, cunoscut pentru pozitia sa nationalista, care si-a asumat rolul de consilier politic pentru AUR.

Probabil va intrebati cu ce anume se ocupa mai exact acest Centru European. Intr-adevar, ar fi interesant de vazut cum sunt cheltuiti banii statului roman.

Pe 15 ianuarie 2022, de Ziua Culturii, domnul Radu Baltasiu a participat impreuna cu George Simion la o actiune politica organizata de AUR la Salaj, prezentata pe pagina de Facebook a co-presedintelui AUR cu titlul "1000 de salajeni patrioti de Ziua lui Mihai Eminescu".

Prezenta lui Radu Baltasiu la eveniment nu este una intamplatoare, de-a lungul timpului acesta afirmandu-si deschis sustinerea politica pentru AUR. Pe 4 decembrie 2020, inaintea alegerilor parlamentare, acesta transmitea un mesaj clar de sustinere: "In Romania, singura formatiune cu discurs national este AUR. Am cunoscuti, amici si chiar prieteni care au unele indoieli. Eu le-as propune sa-si transforme indoiala in nadejde.

Sunt singura formatiune politica cu ax crestin si national - ceea ce Tutea numea, fara ocolisuri, romanesc".


In continuare, va las placerea sa va delectati cu cateva mostre de delir nationalist, xenofob, anti-occidental si conspirationist, din incercarea lui Radu Baltasiu de a se folosi de Mihai Eminescu pentru a spala imaginea de partid extremist a AUR-ului si de a-l prezenta ca un partid conservator.

Pentru cei care doresc sa urmareasca integral evenimentul AUR din 15 ianuarie de la Salaj, o pot face pe pagina de Facebook a lui George Simion.


https://fb.watch/a-MTRXHD6T/


George Simion:

- Noi cu totii ne-am adunat azi pentru a-l comemora si pentru a-i continua lupta marelui nostru Mihai Eminescu.

Vin de la Timisoara unde am avut lupte grele cu cei care incercau sa confiste spiritul Timisoarei.

Nu este normal pentru o autoritate a statului roman, chiar parasutata de la Berlin, intr-un total dispret pentru poporul roman.

Aceeasi plaga globalista care cauta sa ne suprime libertatea si sa ne impuna ca evenimente cum am organizat ieri si cum organizam astazi, care nu sunt interzise de lege pentru ca evenimentele politice, atentie, nu sunt cuprinse in nici un HG si avem libertate politica, oricat ar incerca unii si altii sa ne scoata in afara legii.

Noi nu vrem altceva decat sa fim un stat suveran, independent, european si liber. Si acest stat trebuie sa isi ia soarta in propriile maini si sa faca precum fac conducatorii Ungariei, conducatorii Poloniei si conducatorii altor state din regiune, care isi urmaresc interesul natiunii.

Ma bucur sa il avem alaturi de noi pe un reputat profesor universitar, printre putinii profesori universitari care nu au trecut de partea globalistilor, care cumpara cadre didactice intruna, ca sa asigure nivelarea la nivel de mentalitati a tineretului studios. Si pentru urmatoarele minute o sa va rog sa luam cu totii loc si sa il ascultam pe domnul profesor Radu Baltasiu si pe ceilalti invitati ai serii. Ne bucuram ca in institutii cheie ale statului roman, precum Academia Romana, precum Bisericile Crestine si precum unele universitati, mai gasim corespondenti.


Radu Baltasiu:

- D-le presedinte, d-le europarlamentar, doamnelor si domnilor! Va multumesc pentru invitatia de a participa la aniversarea nasterii lui Mihai Eminescu.

Mihai Eminescu este romanul absolut. Mihai Eminescu este romanul complet. Este omul deplin al culturii romane si este singurul roman complet. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca dvs. care spuneti ca reprezentati o platforma de gandire nationala, aveti obligatia sa-l bagati in seama. Si este o mare bucurie pentru mine ca universitar, ca dupa 31 de ani de la 1989 sa vad o formatiune politica care in sfarsit il baga in seama pe Mihai Eminescu.

De la Mihai Eminescu avem a invata multe lucruri.

Este aici un paradox. De cate ori un roman din afara tarii trimite bani in tara, arata Eminescu, pentru a-si cumpara lucruri, Romania saraceste. Cum se intampla asa? Pai, in loc banii sa se duca la un alt roman, la vecinul lui sau la un concetatean al lui, se duc tot la spaniol, tot la italian, tot la neamt, pentru ca frigiderul, masina, televizorul sunt facute de firme din acele tari in care lucreaza mai mult sau mai putin muncitori din acele tari, daca nu se duc banii lor direct in China.


O alta chestiune pe care v-am spus-o si as vrea sa o subliniez si care este o noutate absoluta in politica romaneasca, faptul ca dvs., ca si partid conservator, incercati sa va feriti de a fi o patura superpusa. Ce este o patura superpusa? Este o patura care nu serveste neamul. Din punctul de vedere al programului pe care il aveti, sunteti un partid care afirma programatic ca vrea sa serveasca natiunea. Acest lucru este de o noutate absoluta in ultimii 30 de ani.


Cum ajungem noi sa servim tara? Spune Mihai Eminescu: Servind adevarul! Si cum servesc adevarul? Avand tot timpul in minte neamul. Sunt lucruri simple pe care multi dintre noi le-am uitat. Adevar egal Neam. De ce Adevarul inseamna Neamul? Pentru ca la Judecata de Apoi va fi judecata pe neamuri. Adica, Dumnezeu va cere socoteala functie de harul pe care l-a dat fiecarui neam, va cauta cum s-au inmultit talantii. Iar talantii se inmultesc individual, fiecare om cu harul lui, si se inmultesc pe neamuri. Iata, este o alta chestiune foarte puternica pe care ne-o arata Eminescu.

Si cum puteti dvs. sa serviti? Unii dintre dvs. sunteti in politica, altii mai putin, serviti in structurile acestui partid. Pai, in primul rand, ascultand durerile poporului. Majoritatea partidelor sunt interesate de popor, doar prin sondajele de opinie. Vor sa stie cum stau.


Sunt foarte putine partidele, sa nu spun ca nu stiu dintre cele care sunt la putere de 30 de ani, care sa isi fi propus sa solutioneze o problema nationala. A fost intr-o vreme o problema nationala integrarea in UE si NATO. Dupa aceea, au ramas fara proiect. Chiar si atunci, in numele integrarii euro-atlantice, au facut asa de multe prostii, incat, daca tragem linie, nu suntem foarte convinsi de castigul pe care l-am avut din acest punct de vedere.


Faptul ca veti intra la un moment dat la guvernare, si veti intra, daca sistemul va va lasa sau veti izbandi in lupta cu el. Se pare ca sistemul este destul de incordat si a intrat pe o panta a relatiei cu formatiunea dvs., periculoasa. Sa speram ca nu se va ajunge la scoaterea in afara legii a acestei formatiuni, dupa cum arata semnele vremurilor la nivelul structurilor de forta. Deci, daca veti fi lasati sa va desfasurati activitatea, foarte probabil sau mai mult decat probabil, veti ajunge la guvernare peste 2 ani.


Si o ultima chestiune pe care vreau sa v-o spun este ca de la Eminescu invatam sa imbinam puterea cu primirea. Puterea, in momentul de fata, isi face de cap in lume. Vedem cum o clasa politica puternica, vedem cum intreprinzatori puternici, in special cei din Big Farma, fac ce vor in lume. Problema este ce se intampla cu aceasta putere. Cum facem sa o in-omenim. Cu rabdare si iubire. Cu rabdare si cu iubire, poporul roman a trecut prin istorie. Daca va veti pierde rabdarea, veti suferi ca alte partide conservatoare din Europa, care in timp l-au pierdut pe Dumnezeu. Pentru ca sursa rabdarii este Dumnezeu. Deci nu trebuie sa ajungem la miscari pripite, trebuie sa aveti grija la miscarile si la provocarile la care veti fi supusi, pentru ca toate aceste provocari sunt ca sa va iesiti din rabdari si in felul acesta sa dispareti ca optiune politica.

139 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page